Tavaszi medvehagymaleves

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy tápláló és egészséges leves elkészítésével ismertet meg bennünket.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 150 g medvehagymalevél, 1 db burgonya, 2 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 800 ml zöldség alapleves, 1 evőkanál vaj, 1 dl tejszín, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió

A medvehagyma a népi gyógyászat egyik legfontosabb növénye. A tavasszal szedhető levél illata és íze erősen emlékezetet a fokhagymáéra, de gyógyító ereje ötször erősebb annál. Biopiacon szerezhetjük be.

Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát. Pár perc párolás után tegyük bele a megmosott és összevágott medvehagymát, valamint a megtisztított és kis darabokra vágott burgonyát.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Fűszerezzük őrölt borssal, őrölt szerecsendióval és sóval. Öntsük fel a zöldség alaplevessel vagy vízzel és leveskockával. Főzzük 10-12 percig, és a végén dúsítsuk tejszínnel. Jól forraljuk össze, majd kézi mixerrel pürésítsük.

Kis tálkákban forrón tálaljuk, fokhagymás pirítóst is kínálhatunk mellé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!