Hozzávalók: 3 db avokádó, 1 db savanykás alma, 20 dkg ementáli sajt, 1 evőkanál citromlé, 2 teáskanál mustár, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál tejföl, őrölt fehérbors, só
Az avokádókat vágjuk hosszanti irányban kétfelé, magjukat távolítsuk el, kávéskanállal vagy karalábévájóval szedjük ki a húst. A húst tegyük egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a meghámozott és vékony csíkokra vágott almát és az ugyancsak csíkokra vágott sajtot.
Csorgassuk meg a citrom levével, adjuk hozzá a majonézt, mustárt, tejfölt, ízesítsük sóval és őrölt fehérborssal.
Óvatosan keverjük össze, majd töltsük vissza a kivájt avokádókba. Tetejét vékony csíkokra vágott sajttal szórjuk meg. Jól behűtve tálaljuk.