A Jégkrémdesszertek című kötet receptjei alapján egyszerűen varázsolhatunk csemegéket asztalunkra; meglephetjük családunkat, barátainkat látványos fagyikehellyel, frissítő és hűsítő koktéllal, de kombinálhatjuk kedvenc jégkrémünket gyümölccsel, piskótával, esetleg más édességekkel. Mindehhez csupán néhány percre van szükség.
A könyvben az egyszerű, egy mentalevéllel vagy gyümölcsszemmel megbolondított jégkrém-kompozícióktól kezdve az alkoholos italok és a palacsinták bevonásán át a sült, ám hűs csodákig sokféle nyalánkság fellelhető, így minden alkalomra akad megfelelő desszert.
A nemkívánatos kilók miatt sem kell aggódni. Nyugodtan hódolhatunk az édes szenvedélynek, hiszen a receptek a jégkrémek light változataiból is elkészíthetők.
Néhány recept kedvcsinálóul
Tripla csokoládé
Hozzávalók: 8 db egész tojás, 25 dkg cukor, 23 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 3 dkg margarin, 5 dkg dió, 3 dl tejszín, 10 db lapzselatin (vagy 1 csomag zselatinpor), 40 dkg étcsokoládé, 1,2 liter csokoládé jégrém
A csokoládés sütemény alaptésztáját készítjük el először. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, és a diót. Margarinnal kiken, liszttel hintett tepsiben (vagy sütőpapíron) 160 fokon sütjük. Kivesszük a sütőből, hűlni hagyjuk, majd hidegen kiemeljük a formából.
A mázhoz megmelegítjük a tejszínt, majd beleolvasztjuk a csokoládé felét. Az előre beáztatott zselatint is felolvasztjuk benne. Hagyjuk langyosra hűlni. Befedjük vele a süteménylapot. Ha a krém túl folyékony, a tésztát tegyük magas falú tepsibe.
A maradék csokoládét vízgőzön megolvasztjuk és hozzáadjuk a tejet. Ez lesz a csokoládéöntet.
A süteményt 2 órára hidegre tesszük. Szeletelés után hozzáadjuk a jégrémet, majd leöntjük a csokoládéöntettel. Ízlés szerint díszítjük.