Hozzávalók: 500 g sárgarépa, 3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 4 evőkanál narancslé, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 teáskanál reszelt narancshéj, só, őrölt bors, 2 szál újhagyma
A megtisztított sárgarépát uborkagyalun gyaluljuk le vékonyra. Tegyük egy nagy salátás tálba. Készítsük el az öntetet.
Egy befőttesüvegbe tegyük az olívaolajat, öntsük rá a narancslevet, a mustárt, a reszelt narancshéjat, kevéske sót és őrölt borsot. Zárjuk le, majd rázzuk jól össze. Csorgassuk a felszeletelt sárgarépára, keverjük össze, és tálaljuk üvegpoharakba.
A sárgarépa magas karotintartalma előkészíti a bőrt a napozásra, és szép színt kölcsönöz a bőrnek, de emellett nagyon finom és egészséges zöldségféle is.