Hozzávalók: 6-8 darab óriás gombafej (barna csiperke, őzlábgomba, vargánya), 4-5 evőkanál olívaolaj, durvára őrölt, borsikafű
A gombák tönk részeit vágjuk ki tőből. Mossuk meg alaposan, majd tegyük szűrőedénybe, hogy jól lecsepeghessenek. Egy ecsettel kívül-belül kenjük meg olívaolajjal, szórjuk meg a fűszerekkel. Az olajtól a fűszerek nem szóródnak le róla.
Grillsütő rácsán vagy a sima beolajozott platnin kétszer-háromszor megforgatva süssük pirosra.
Ha nem sikerül óriás gombákat vásárolni, vegyünk kis fejeket. Mosás után egy bambusznyársra fűzzük fel úgy , hogy a gomba közepénél szúrjuk fel, így teljesen egymásba tudjuk húzni. Tehetünk közé friss fűszerleveleket (bazsalikomot, zsályát, rozmaringot), majd kenjük meg olajjal, fűszerezzük, és a grillen süssük meg.