Grillezett óriás gombák

Vágólapra másolva!
Ősz előtt még sor kerülhet egy napsütéses kerti sütögetésre. A húsok, kolbászok mellett próbáljunk ki zöldséges fogásokat is.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 6-8 darab óriás gombafej (barna csiperke, őzlábgomba, vargánya), 4-5 evőkanál olívaolaj, durvára őrölt, borsikafű

A gombák tönk részeit vágjuk ki tőből. Mossuk meg alaposan, majd tegyük szűrőedénybe, hogy jól lecsepeghessenek. Egy ecsettel kívül-belül kenjük meg olívaolajjal, szórjuk meg a fűszerekkel. Az olajtól a fűszerek nem szóródnak le róla.

Grillsütő rácsán vagy a sima beolajozott platnin kétszer-háromszor megforgatva süssük pirosra.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha nem sikerül óriás gombákat vásárolni, vegyünk kis fejeket. Mosás után egy bambusznyársra fűzzük fel úgy , hogy a gomba közepénél szúrjuk fel, így teljesen egymásba tudjuk húzni. Tehetünk közé friss fűszerleveleket (bazsalikomot, zsályát, rozmaringot), majd kenjük meg olajjal, fűszerezzük, és a grillen süssük meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!