Vargányás metélt parmezánnal

Vágólapra másolva!
Az ősz a gombaszezon legjava. Sokféle ízletes gombát szedhetünk, szerezhetünk be a piacról. Ma a vargánya elkészítéséhez kínál egy receptet szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 25 dkg vargányagomba, 30 dkg széles metélttészta, 2 dl tejszín, 3 szál újhagyma, 1 evőkanál vaj, 5-6 levél friss bazsalikom (szárítottból 1 teáskanálnyi), só, darált bors, parmezán sajt

A gombákat hideg folyó vízben mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk vastagabb szeletekre. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a felszeletelt gombákat és a felkarikázott újhagymát, majd erős lángon kezdjük el pirítani. Fűszerezzük összecsapkodott bazsalikomlevéllel, őrölt fekete borssal és kevéske sóval. Csak addig süssük, míg a gomba széle pirulni nem kezd. Utána öntsük hozzá a tejszínt, jól forraljuk össze, és keverjük bele a kifőzött széles metélt tésztát.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tálaljuk nagy tányérra, a tetejét reszelt parmezán sajttal szórjuk meg.

Kedvünk szerint változtathatjuk a fűszerezést. Próbáljuk ki kakukkfűvel, zsályával, kaporral, rozmaringgal vagy akár fokhagymával is!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!