Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 10 dkg dió, 1 db alma, 2 evőkanál majonéz, 3 evőkanál natúr joghurt, 2 teáskanál mustár, fél citrom leve, fehérbors, só
Szedjük rózsáira a brokkolit, mossuk meg hideg vízben, majd dobjuk forrásban lévő sós vízbe. Főzzük körülbelül másfél percig, utána szedjük át egy hideg vízzel teli edénybe. Várjuk meg, míg kihűl, majd szűrőedényben csepegtessük le jól.
Tegyük a dióbelet száraz serpenyőbe, és állandó kevergetés mellett pirítsuk meg. Ha kihűlt, tegyük keverőtálba. Adjuk hozzá a lecsepegtetett brokkolit, a meghámozott és kimagozott, majd cikkekre vágott almát. Kanalazzuk rá a majonézt és a joghurtot. Ízesítsük mustárral, citromlével, sóval és őrölt fehérborssal.
Óvatosan keverjük össze, vigyázzunk, hogy a brokkoli ne törjön nagyon szét. Tegyük pár órára a hűtőbe, majd tálaljuk üvegtálkákba.