Hozzávalók: 1,25 kg sütőtök, 75 dkg alma, diónyi friss gyömbér, 1 db chili paprika, 1 evőkanál sárga mustármag, 1 evőkanál fekete mustármag, 3 vöröshagyma, 2 dl almaecet, 50 dkg barnacukor, 2 teáskanál só, 3 dl narancslé, 2 evőkanál cukrozott narancshéj
A meghámozott és kimagozott sütőtököt vágjuk egy centis kockákra, majd tegyük egy nagy lábasba. Adjuk hozzá az ugyancsak meghámozott és kimagozott almát, és a feldarabolt vöröshagymát is. Hámozzuk meg a gyömbért és vágjuk gyufaszál nagyságú csíkokra, majd ezt is tegyük a lábasba. Öntsük bele a narancslét, a felcsíkozott cukrozott narancshéjat, a paprikát, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá a fűszereket és lassú tűzön legalább 35 percig főzzük. Ezután csorgassuk bele az ecetet, és még ezzel is forraljuk ki jól.
Töltsük a még forrásban lévő chutney-t alaposan kimosott és lecsepegetett befőttesüvegekbe, azonnal zárjuk le, majd fordítsuk fejre öt percre. Öt perc után visszafordíthatjuk és máris tehetjük az éléskamránkba.
Fogyasszuk a karácsonyi pulykasült mellé, de rizses vagy tojásos ételek kiegészítője is lehet.