Hozzávalók: 1 kg burgonya, 35 dkg búzaliszt, 2 tojás, 5 dkg vaj, 20 dkg darált mák, 10 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja, só
A burgonyákat mossuk meg alaposan, majd héjával együtt sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le a főzőlevétől, és még melegen hámozzuk meg. Nyomjuk át burgonyanyomón és tegyük egy nagy tálba. Szórjuk bele a lisztet, majd üssük rá a tojásokat, és kézzel jól dolgozzuk össze.
Borítsuk lisztezett deszkára, gyúrjuk át még egyszer, majd sodrófával nyújtsuk egy centi vastagságúra. A kinyújtott burgonyás tésztát vágjuk három centis széles csíkokra, majd metéljük fel ujjnyi csíkokra. Kezünkkel sodorjunk egyet rajta, majd forrásban lévő sós vízben főzzük ki.
Ha a nudlik a forrásban lévő víz tetejére jönnek, szedjük ki szűrőkanállal, forgassuk meg olvasztott vajban, majd szórjuk meg alaposan porcukorral és reszelt citromhéjjal összekevert darált mákkal.