Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 3 evőkanál natúr joghurt, 1 evőkanál curry fűszerkeverék, őrölt feketebors, só, 2 evőkanál olívaolaj
Az áfonya szószhoz: 20 dkg vörös áfonya, 3 dl narancslé, 3 evőkanál cukor, 1 evőkanál étkezési keményítő
Az egész pulykamellet tegyük egy tálkába, szórjuk meg őrölt borssal, sóval és a curry keverékkel. Natúr joghurttal kenjük be alaposan, majd tegyük a hűtőbe legalább fél napra, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olíva olajat, majd tegyük bele a befűszerezett joghurtos húst. Mindkét oldalát süssük két-két percig, míg szép piros lesz. Tegyük serpenyőstül előmelegített sütőbe és süssük 180 fokon 20-25 percig. Tálalásig tartsuk melegen.
Mossuk meg jól a vörös áfonyát, majd tegyük egy kis lábasba. Öntsük rá a narancslevet és a cukrot. Forraljuk fel, és főzzük 3-4 percig. Hideg vízzel keverjük csomómentesre a keményítőt, majd lassan, állandó kevergetés mellett sűrítsük be vele a mártást. Forraljunk rajta még egyet.
A megsütött pulykamellet szeleteljük fel vékonyra, tegyük nagy tányérra, mellé sült sütőtököt, kurkumával megszínezett rizst és brokkoli rózsát tálaljunk. Csorgassuk meg a vörös áfonya szósszal.