Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 20 dkg friss spenótlevél, 5 dkg dió, 15 dkg eidami sajt, fél citrom leve, 2 evőkanál olívaolaj, darált bors.
Szedjük apró rózsáira a brokkolit, jól mossuk meg, majd forrásban lévő sós vízben főzzük egy percig. Egy perc elteltével szűrőkanállal szedjük át egy hideg vízzel teli edénybe, várjuk meg, míg kihűl, majd csepegtessük le alaposan. Tegyük egy nagy salátás tálba, adjuk hozzá a jól megmosott spenótleveleket, a kockára vágott sajtot és a sütőben megpirított diószemeket. Csorgassunk rá olívaolajat, daráljunk rá feketeborsot és ízesítsük citrom kifacsart levével. Óvatosan keverjük össze, majd kis salátás tálkába tálaljuk.
Citrom leve helyett használhatjuk mandarin vagy narancs, vérnarancs, de akár gránátalma kifacsart levét is. Füstölt sajttal még izgalmasabb.