Hozzávalók: 250 g omlós tészta, 1 db ananász, 20 dkg barnacukor, 1 db vaníliarúd, 4 db tojás sárgája, 2 dl tejszín, 2 dl fehérbor.
Omlós tésztához: 20 dkg lisztet tegyünk egy keverőtálba, daraboljunk bele 15 dkg jéghideg vajat, kevéske sóval ízesítsük. Morzsoljuk össze, majd pár evőkanál hideg vízzel dolgozzuk el. Gyúrjuk jól össze, és felhasználásig hűtőben pihentessük. Az ananászt hámozzuk meg, szeleteljük fel egy centis szeletekre. Egy nagy serpenyőbe szórjunk 10 dkg barnacukrot, öntsük hozzá a fehérbort. Forraljuk fel, és tegyük bele a szeletelt ananászt, majd pároljuk fedő nélkül 5-6 percig, míg a pároló lé sziruppá nem sűrűsödik.
Egy tálkába öntsük a tejszínt, a maradék cukrot és a tojás sárgáját. Vágjuk kétfelé a vaníliarudat, késsel kapargassuk ki a magjait, majd azt is keverjük hozzá.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centi vastagságúra az omlós tésztát, béleljünk ki vele egy vajjal és liszttel megszórt peremes piteformát. Helyezzük el benne ízlésesen a megpárolt ananászt, majd öntsük fel a tejszínes keverékkel. Előmelegített sütőben 140-150 fokon süssük 40-45 percig.