Hozzávalók: 35 dkg búzaliszt, 15 dkg kukoricaliszt, 2 evőkanál étolaj, 2 dl víz, 1 dl tej, 1 teáskanál só, 1 evőkanál méz, 1 csomag szárított élesztő.
Tegyük a liszteket egy dagasztóedénybe, adjuk hozzá a szárított élesztőt, a sót, az étolajat és a mézet. Kapcsoljuk be a dagasztót, majd keverés közben csorgassuk bele a tejet és a langyos vizet. Kis fordulaton addig kell dagasztani, míg a tészta el nem válik az edény falától. Ha ez megtörténik, tegyük langyos helyre, és várjuk meg, míg a kétszeresére dagad.
Borítsuk liszttel megszórt deszkára, gyúrjuk át jól, majd formázzuk cipó alakúra. Tegyük egy sütőpapírral borított sütőlapra, vagy tégla alakú sütőformába. Vágjuk be a tetejét, és kelesszük még fél órán keresztül. Tegyük előmelegített sütőbe, és 170 fokon süssük 40-50 percen keresztül.