Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg spagetti, 3 szem paradicsom, 1 maréknyi spenótlevél, 20 dkg csiperkegomba, 5-6 db aszalt paradicsom, 5 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg kecskesajt, só, reszelt parmezán sajt.
Öntsük egy nagy serpenyőbe az olívaolajat, adjuk hozzá a vékony szeletekre felvágott fokhagymát, és hevítsük addig, amíg sisteregni kezd. Öntsük bele az ugyancsak vastagabb szeletekre vágott gombát, és erős lángon pirítsuk meg. Ezután dobjuk rá a kockára vágott paradicsomot, a megmosott spenótleveleket és az aszalt paradicsomot is. Rotyogtassunk egyet rajta, épp csak annyit, hogy megforrósodjon, majd keverjük össze a sósvízben kifőzött spagettivel és a kockára vágott kecskesajttal.
Tálaljuk levesestányérokba, tetejére reszelt parmezán sajtot szórjunk. A bátrabbak kevéske felszeletelt erős paprikával tehetik pikánsabbá.