Hozzávalók: 1 pohár búzaliszt, 1 pohár teljes kiőrlési búzaliszt, 1 csipetnyi só, 1 evőkanál sütőpor, 3 evőkanál cukor, 2 db tojás, 2 dl tej, 10 dkg vaj, 2 db alma.
Öntsük egy tálba és keverjük össze a liszteket, a sót, és a sütőport. Egy másik tálkába üssük a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, tejet, olvasztott vajat és a meghámozott, kockákra felvágott almát.
Kis adagokban, állandó keverés mellett adjuk a lisztes keveréket a tojásoshoz. Jól dolgozzuk össze, majd a papírkapszulával bélelt muffin sütőformákat töltsünk meg háromnegyedig a masszával.
Tegyük előmelegített sütőbe, majd 160 fokon süssük 15-20 percig. Érdekesebbé tehetjük, ha a tésztába egy teáskanálnyi almásrétes-fűszerkeveréket keverünk.
Forrón, vajjal megkenve a legfinomabb.