Hozzávalók:
40 dkg vargányagomba, 2 evőkanál vaj, 2 gerezd fokhagyma, 3 száj újhagyma, 4 szem paradicsom, 6-8 szem kapribogyó, 1 csokor metélőhagyma, 2 ág friss tárkony, só, darált bors, 4 szem aszalt paradicsom
Elkészítése:
Forrósítsuk fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát. Pároljuk fél percig, majd tegyük hozzá a vastagabb szeletekre felvágott vargányát.
Erős hőmérsékleten süssük két-három percig, majd szórjuk rá a felkarikázott újhagymát, az összevágott aszaltparadicsomot, és a kockára vágott friss paradicsomot is.
Vegyük vissza a lángot, majd kevergetve rotyogtassuk össze. Fűszerezzük összevágott tárkonnyal, félbevágott kapribogyóval, sóval és darált borssal. Körülbelül 4-5 perc alatt megfő. Ha elkészült, a végén szórjuk meg felaprított metélőhagymával.
Párolt rizzsel gyors és ízletes vacsora lehet.
Akár grillezett borjúbordát, halfilét, csirkemellet vagy sült tofut is megbolondíthatunk a raguval: egyszerűen kanalazzuk a hús mellé.