Hozzávalók:
30 dkg vargányagomba, 4 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 3 száj újhagyma, 4 szem paradicsom, 6-8 szem kapribogyó, 1 csokor metélőhagyma, 1 ág friss bazsalikomlevél, só, darált bors, 4 szem aszalt paradicsom, 35 dkg kocsikerék tészta, reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát. Pároljuk fél percig, majd tegyük hozzá a vastagabb szeletekre felvágott vargányát.
Nagyobb lángon süssük két-három percig, majd szórjuk rá a felkarikázott újhagymát, az összevágott aszalt paradicsomot, és a kockára vágott friss paradicsomot is.
Vegyük vissza a lángot, majd kevergetve rotyogtassuk néhány percig. Fűszerezzük bazsalikomlevéllel, félbevágott kapribogyóval, sóval és darált borssal. Főzzük körülbelül 4-5 percig, ha elkészült, a végén szórjuk meg felaprított metélőhagymával.
A tésztát főzzük ki sós vízben, szűrjük le, és még forrón keverjük össze a gombás raguval.
Tálaljuk mélyebb tányérokba, tetejét szórjuk meg reszelt parmezánnal.