Hozzávalók:
4 db csirkecomb, 4 evőkanál olívaolaj, 2 db narancs, 2 teáskanál mustár, 1 kávéskanál kurkuma, 1 kisebb sütőtök, 4 db körte, darált bors, só, 1-1 ág friss kakukkfű, zsálya és rozmaring
Elkészítése:
Vágjuk két darabba a csirkecombokat, majd tegyük egy nagy tálba. Reszeljük rá az egyik narancs héját, daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal és a lereszelt héjú narancs kifacsart levével.
Tépkedjünk rá zsályalevelet, hintsük meg sóval, kurkumával és adjuk hozzá a mustárt is. Kézzel jól keverjük össze, majd masszírozzuk az olajos fűszereket jól a csirkehúsba. Tegyük pár órára a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a csirkét.
Vágjuk kétfelé a körtéket, teáskanál segítségével vájjuk ki a magházát. A sütőtököt is hámozzuk meg, szedjük ki a magjait, majd azt is vágjuk két-három centis darabokra.
Tegyük a tökdarabokat, a felezett körtéket, és a felcikkezett narancsot is egy nagy tálba, csorgassunk rá olívaolajat, tépkedjünk rá kakukkfű és rozmaring levelet, daráljunk rá borsot, majd keverjük jól össze.
Egy nagy sütőlapot borítsunk be sütőpapírral, tegyük rá a befűszerezett csirkecombokat, öntsük mellé a fűszeres tököt és körtéket, majd rendezzük el egyenletesen. A csirke olajos pácoló levét is öntsük mellé.
Tegyük előmelegített sütőbe és süssük 170 fokon 35-40 percig.
Tálaláskor tegyünk a megsült csirkecombokból tányérra, körítsük a vele együtt sült körtékkel, sütőtökkel és dekoráljuk a megsült narancscikkekkel.