Hozzávalók:
2 köteg zöldspárga, 1-1 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, só, darált bors, 2 evőkanál almaecet, csipetnyi cukor
Elkészítése:
Mossuk meg jól a paprikákat, tegyük őket egy sütőlapra és előmelegített sütőben addig süssük, míg a bőrük barnulni nem kezd. Ha megsültek, vegyük ki a sütőből, majd takarjuk be fóliával és várjunk, hogy kicsit hűljön.
A spárgák fás részeit a végénél vágjuk le, majd éles burgonyahámozóval húzzuk le a külső héját, és mossuk meg alaposan hideg vízben.
A salátához húzzuk le a megsült bőrt a paprikákról, szedjük őket nagyobb darabokra, majd tegyük egy tálba.
Készítsük el hozzá az öntetet: zúzzuk finomra a fokhagymát, majd tegyük egy tálkába. Öntsük rá az olívaolajat, és fakanállal vagy habverővel keverjük jól össze. Csorgassuk hozzá az ecetet, öntsünk rá egy deci vizet, majd sóval és kevés darált borssal ízesítsük. Öntsük a lecsupaszított paprika darabokra és keverjük óvatosan össze.
Forraljunk fel két liter sóval ízesített vizet egy nagy fazékban, majd tegyük bele a megtisztított spárgákat. Főzzük két percig, majd szűrőkanállal szedjük ki egy hideg vízzel telt edénybe. Várjunk pár percet, míg kihűlnek, majd csepegtessük le jól a spárgákat.
Tálaláskor helyezzünk egy csokornyi megfőzött spárgát nagy tányérra, és mellé tálaljunk a paprikasalátából.