Hozzávalók: 2 csokor zöldspárga, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál curry, 1 csipetnyi őrölt szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, fél liter tej, só, őrölt fehérbors, 1 csokor zöldpetrezselyem.
A spárgák végeit vágjuk le, majd burgonyahámozóval húzzuk le a külső héját. Egy nagy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és tegyük bele a spárgák összevágott végeit. Adjuk hozzá a zöldségleves kockát, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, fehérborssal, sóval és curry-vel. Öt perc után szórjuk meg liszttel és engedjük fel annyi vízzel, hogy pont ellepje. Főzzük körülbelül tíz percig, majd öntsük hozzá a tejet is.
Miután felforraltuk, mixerrel pürésítsük és passzírozzuk át. Ezután öntsük vissza a fazékba, tegyük bele a spárgafejeket és a vékony csíkokra összevágott sárgarépát, valamint a petrezselyemgyökeret is.
Tálaljuk leveses tálkákba, tetejét összevágott zöldpetrezselyemmel szórjuk meg. Izgalmasabb, ha pároláskor egy csipetnyi őrölt fahéjat is adunk hozzá.