Hozzávalók
40 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 2 babérlevél, 1 dl száraz fehérbor, 25 dkg zöldborsó, 2 csokor újhagyma, 1 db zöldségleveskocka, 2-3 szál friss majoranna, só, darált bors
Elkészítése:
Vágjuk félbe a megtisztított vöröshagymákat, majd éles késsel szeleteljük fel vékonyan fél karikákra.
Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele az összezúzott fokhagymát, a hagymaszeleteket, a zöldborsót és állandóan kevergetve pároljuk 5-6 percig.
Tegyük hozzá a babérlevelet, ízesítsük sóval, leveskockával és darált borssal, majd öntsünk rá másfél liter vizet. Öntsük hozzá a bort is, majd kis lángon főzzük 10-15 percig.
Mielőtt levennénk a tűzről, forraljuk hozzá a két centis darabokra felvágott újhagymát, és az összetépkedett majoranna leveleket.
Tálaljuk kis tálkákba, mellé sajtos pirítóst ropogtassunk.