Hozzávalók:
A fasírthoz:
50 dkg főtt burgonya, 1 doboz tonhalkonzerv, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál liszt, 2 szál újhagyma, zsemlemorzsa, só, darált bors
A salátához:
50 dkg koktélparadicsom, 1 kígyóuborka, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3-4 evőkanál borecet, 3 evőkanál olívaolaj, 2 szál újhagyma, só, darált bors
Elkészítése:
Nyomjuk át a még meleg, megfőzött burgonyát krumplinyomóval, majd tegyük egy nagy tálba.
Adjuk hozzá a jól lecsepegtetett tonhalkonzervet, a tojás sárgáját, a mustárt, az összevágott petrezselyem zöldjét, a felkarikázott újhagymát és a lisztet. Sóval és darált borssal ízesítsük, majd óvatosan dolgozzuk össze.
Ha túl lágynak érezzük a masszát, még tehetünk bele pár kanál lisztet. Vizes kézzel formázzunk belőle fasírtokat, forgassuk meg zsemlemorzsába, majd serpenyőben, felhevített olajban mindkét oldalát süssük pirosra.
A salátához vágjuk kétfelé a jól megmosott paradicsomokat, majd tegyük egy nagy tálba. Tegyük hozzá a kis kockákra felvágott uborkát is. Csorgassuk rá az olívaolajat és az ecetet, szórjuk rá az összevágott petrezselyem zöldjét és a felkarikázott újhagymát.
Sóval és darált borssal ízesítsük, majd keverjük óvatosan össze.
Tálaljunk nagy tányérok közepére a salátából, tetejére tegyünk a megsült fasírtokból.