Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg tehéntúró, fél csomag szárított élesztő, 35 dkg vaj, 1 pohár tejföl, 1 teáskanál só, 1 db tojás sárgája, reszelt sajt
Elkészítése:
Szitáljuk a lisztet egy tálba, szórjuk rá a szárított élesztőt, majd ízesítsük sóval. Vágjuk bele kis darabokban a hideg vajat, majd gyors mozdulattal, nehogy a vaj a kéz melegétől elolvadjon, morzsoljuk jól össze.
Tegyük hozzá a túrót és a tejfölt, és az egészet gyúrjuk közepesen kemény tésztává.
Formázzunk belőle cipót, tegyük egy liszttel meghintett deszkára és hagyjuk kelni fél órát. Nyújtsuk ki másfél centi vastagságúra, tetejét késsel vékonyan vagdossuk be, kenjük meg a tojás sárgájával, majd pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
Tegyük sütőlemezre, szórjuk meg reszelt sajttal, hagyjuk még 15 percig kelni. Tegyük előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 15-20 percig addig süssük míg aranysárga nem lesz.