Hozzávalók:
12 db, nagyobb méretű paradicsom, 1 pohár rizs, 1 szál sárgarépa, 1 tojás sárgája, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1-2 szál friss bazsalikom, 1 doboz tonhalkonzerv, 10 dkg csiperkegomba, 2-3 evőkanál olívaolaj, 1 fokhagymás fűszerkocka, reszelt parmezán sajt, só, őrölt bors
Elkészítése:
Öntsünk egy kis lábasba kevés olívaolajat, tegyük bele a rizst, majd állandóan kevergetve forrósítsuk fel. Mielőtt felöntenénk forró vízzel, adjuk hozzá a lereszelt sárgarépát, majd pároljuk egy-két percig.
Öntsük fel másfélszeres mennyiségű forró vízzel, ízesítsük sóval és a fűszerkockával, takarjuk be fedővel, és lefedve pároljuk készre.
Egy serpenyőben, egy evőkanálnyi olívaolajon pirítsuk le a felszeletelt gombát, fűszerezzük összetépkedett bazsalikomlevéllel és összevágott petrezselyemzölddel.
Keverjük össze a rizst a tojássárgájával, a megpárolt gombával, a lecsepegtetett tonhalkonzervvel és a reszelt parmezánnal, ha szükséges, sózzuk meg.
A paradicsomok tetejét vágjuk le, majd teáskanál segítségével vájjuk ki a belsejüket. Tegyük őket olajjal kikent tűzálló tálba, töltsük meg a rizses töltelékkel, tetejére szórhatunk még a parmezánból.
Öntsünk alá kevés vizet, majd fedjük be alufóliával, és forró sütőben pároljuk 20-25 percig.