Hozzávalók:
4 tojás, 4 zsemle, 4 szelet bacon, zöld salátalevelek, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, darált bors
Elkészítése:
Vágjuk le a zsemlék tetejét, kézzel kissé szedjük ki a belsejüket, majd tegyük őket a grillsütőbe, és süssük addig, amíg megpirulnak.
Vágjuk kétfelé a szalonnaszeleteket, majd egy serpenyőben süssük ki félig őket, utána tegyük a megpirított zsemlébe.
Üssük bele egyenként a tojásokat a zsemlékbe, daráljunk rájuk borsot, majd tegyük őket 140 fokos sütőbe. Addig süssük, míg a tojásfehérje megkocsonyásodik.
Ha elkészült, tegyünk nagy tányérok közepére a megmosott salátalevelekből, csorgassunk rá olívaolajat és balzsamecetet, majd helyezzük rájuk a megsült zsemléket.