Hozzávalók:
1 nagyobb zellergumó, 30 dkg főtt rákhús, 2 teáskanál mustár, fél citrom leve, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 teáskanál tárkony, 4 evőkanál majonéz, 4 evőkanál tejföl, só, darált bors
Elkészítése:
Hámozzuk meg a zellergumót, majd egy erős reszelőn reszeljük le gyufaszál vastagságúra. Ha van konyhai gyorsvágó gépünk, annak vékony reszelőjét is használhatjuk.
Tegyük a zellercsíkokat egy nagy salátás tálba, majd kanalazzuk rá a mustárt, a tejfölt, a majonézt, ízesítsük sóval, kevés darált borssal, citromlével, összevágott petrezselyem zölddel és tárkonnyal.
Adjuk hozzá a főtt rákhús felét, majd az egészet jól keverjük össze.
Üveg salátástálkák aljára tegyünk pár levél ropogós salátalevelet, majd kanalazzunk rá a zellersalátából. Tetejére halmozzunk még a főtt rákhúsból.