Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 1 zellergumó, 1 nagyobb szem burgonya, 1 zöldségleves-kocka, 1 ág friss kakukkfű, 2 szál friss vagy 2 teáskanál szárított lestyán, só, darált bors
Elkészítése:
Forrósítsuk fel a vajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, a kakukkfűlevelet, majd pároljuk pár percig, míg puha nem lesz.
Tegyük bele a felszeletelt zellergumót és a felkockázott burgonyát. Ízesítsük az összevágott lestyánlevéllel, a sóval, a darált borssal és a leveskockával. Öntsünk alá pár deci vizet, fedjük le, és kis lángon pároljuk 10-15 percig.
Ha már puha a zöldség, öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, majd jól forraljuk össze.
Kézi mixerrel pürésítsük, majd tálaljuk poharakba, leveses csészékbe. Tetejét megszórhatjuk pirított magokkal és megcsorgathatjuk pár csepp tökmagolajjal is.