Lestyános zellerleves

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 1 zellergumó, 1 nagyobb szem burgonya, 1 zöldségleves-kocka, 1 ág friss kakukkfű, 2 szál friss vagy 2 teáskanál szárított lestyán, só, darált bors

Elkészítése:
Forrósítsuk fel a vajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, a kakukkfűlevelet, majd pároljuk pár percig, míg puha nem lesz.

Tegyük bele a felszeletelt zellergumót és a felkockázott burgonyát. Ízesítsük az összevágott lestyánlevéllel, a sóval, a darált borssal és a leveskockával. Öntsünk alá pár deci vizet, fedjük le, és kis lángon pároljuk 10-15 percig.

Ha már puha a zöldség, öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, majd jól forraljuk össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Kézi mixerrel pürésítsük, majd tálaljuk poharakba, leveses csészékbe. Tetejét megszórhatjuk pirított magokkal és megcsorgathatjuk pár csepp tökmagolajjal is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről