Tormaleves

Vágólapra másolva!
A tormát sokan csak virsli vagy főtt hús mellé eszik, pedig sokféle, ízletes fogáshoz felhasználható. Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy könnyen elkészíthető leves receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 3 nagyobb burgonya, 1 dl tejszín, 2 evőkanál ecetes torma, 1 db zöldségleves kocka, darált bors, só, őrölt szerecsendió

Elkészítése:
Forrósítsuk fel a vajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát.

Pároljuk pár percig, és adjuk hozzá a kis kockákra összevágott, meghámozott burgonyát. Öntsünk fel annyi vízzel, hogy kétszeresen ellepje.

Daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval, a leveskockával és kevés őrölt szerecsendióval. Főzzük körülbelül negyed órán keresztül, majd botmixerrel pürésítsük.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyük vissza a tűzre, öntsük hozzá a tejszínt, adjuk hozzá az ecetes tormát, majd forraljuk még egyszer össze.

Tálaljuk leveses csészékbe, tetejét összevágott metélőhagymával is megszórhatjuk. Finomabb a leves, ha füstölt sonka főzőlevét használjuk az elkészítéséhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!