Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 3 nagyobb burgonya, 1 dl tejszín, 2 evőkanál ecetes torma, 1 db zöldségleves kocka, darált bors, só, őrölt szerecsendió
Elkészítése:
Forrósítsuk fel a vajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát.
Pároljuk pár percig, és adjuk hozzá a kis kockákra összevágott, meghámozott burgonyát. Öntsünk fel annyi vízzel, hogy kétszeresen ellepje.
Daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval, a leveskockával és kevés őrölt szerecsendióval. Főzzük körülbelül negyed órán keresztül, majd botmixerrel pürésítsük.
Tegyük vissza a tűzre, öntsük hozzá a tejszínt, adjuk hozzá az ecetes tormát, majd forraljuk még egyszer össze.
Tálaljuk leveses csészékbe, tetejét összevágott metélőhagymával is megszórhatjuk. Finomabb a leves, ha füstölt sonka főzőlevét használjuk az elkészítéséhez.