Hozzávalók:
30 dkg fekete tészta (használhatunk hagyományos, durumlisztből készített tésztát is), 30 dkg tonhalkonzerv, 20 dkg koktélparadicsom, 2 dl tejszín, só, darált bors, 1 evőkanál bazsalikom pesto, pár csepp erőspaprika-szósz, 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a felszeletelt fokhagymát, pirítsuk egy percig, majd öntsük bele az olajától lecsepegtetett tonhalkonzervet is. Adjuk hozzá a tejszínt, ízesítsük kevés sóval, a paprikaszósszal és bazsalikomból készített pestóval.
Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele a megmosott koktélparadicsomokat, majd erős lángon süssük két percig. A paradicsomokra morzsolhatunk pár ág friss kakukkfűlevelet is.
Forraljuk jól össze a tonhalas szószt, és utána keverjük hozzá a sós vízben kifőzött tésztát.
Forrósítsuk együtt egy percig, majd tálaljuk nagy tányérokra, tetejére tegyünk a megsütött paradicsomokból.