Hozzávalók:
35 dkg spagetti, 1 doboz tonhal-konzerv, 1 kis fej lilahagyma, 2 db paradicsom, 2 evőkanál olívaolaj, 1 csomag koktél mozzarella sajt, 3-4 levél bazsalikom, só
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőbe, majd tegyük hozzá a félbevágott és felkarikázott lilahagymát.
Pároljuk egy percig, majd öntsük bele az ugyancsak félbevágott és felszeletelt paradicsomot. Adjuk hozzá az olajtól lecsepegtetett tonhal-konzervet, és egy percig pároljuk.
Főzzük ki forrásban lévő sós vízben a spagettit, de egy perccel kevesebb ideig főzzük, mint a dobozán lévő útmutató írja.
A tészta főzőlevéből kanalazzunk a paradicsomos szószhoz 2-3 evőkanállal, majd szűrjük le, és azonnal keverjük össze a paradicsomos szósszal.
Keverjük bele a mozzarellagolyókat és az összetépkedett bazsalikomleveleket is. Azonnal tálaljuk leveses tányérokba, tetejét frissen reszelt parmezán sajttal megszórhatjuk.