Parmezános rizsleves

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 1 maréknyi rizs, 8 dkg reszelt parmezán sajt, fél citrom reszelt héja, 1 dl tejszín, só, darált bors, 1 szál sárgarépa, fél maréknyi dió, 1 db zöldségleves kocka

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, tegyük bele a finomra összevágott vörös- és fokhagymát, majd pároljuk pár percig. Öntsünk rá egy liter vizet, ízesítsük leveskockával, kevés sóval és darált borssal. Tegyük bele a rizst, majd főzzük kis lángon addig, míg a rizs megpuhul.

Ha a rizsszemek puhák, öntsük bele a tejszínt, szórjuk bele a reszelt parmezánt, tegyük hozzá a vékonyra lereszelt sárgarépát, forraljunk rajta egyet, majd a végén lereszelt citromhéjjal tegyük még pikánsabbá az ízét.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tálaljuk leveses tálkákba vagy csészékbe, tetejére szórjuk pirított diót, és egy kis kanálnyi paradicsompürével díszítsük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!