Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg sütőtök, 1 db burgonya, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 2 ág kakukkfű, 50 dkg karfiol, 1 doboz fehérbab-konzerv, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 db zöldségleves kocka, só, darált bors
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát és a fokhagymát. Pároljuk pár percig, utána adjuk hozzá a meghámozott és kis kockákra felvágott sütőtököt és a burgonyát.
Fűszerezzük kakukkfűvel, kevés darált borssal, ízesítsük sóval és leveskockával. Öntsünk hozzá két liter vizet és főzzük negyed órán keresztül.
Tegyük bele a karfiolrózsákat és a leszűrt fehérbab-konzervet, majd forraljuk még tíz percig. Merítsük bele a bekapcsolt kézi mixert, keverjünk bele egy kicsit, épp hogy csak összezúzza a zöldségek felét, utána szórjuk rá az összevágott petrezselyem zöldjét.
Forrón tálaljuk, mellé olívaolajjal megkent és fokhagymával bedörzsölt pirított kenyeret fogyasszunk.