Hozzávalók:
1 nagyobb darab zellergumó, só, liszt, 2 db tojás, darált bors, 20 dkg kukoricapehely, olaj a kisütéséhez
Elkészítése:
Hámozzuk meg a zellergumót, majd vágjuk nagyobb, körülbelül két centis kockákra. Tegyük egy fazékba, szórjunk rá ízlés szerint sót, majd engedjük fel vízzel, és tíz percig főzzük. Ha elkészült, szedjük át óvatosan egy szűrőedénybe, csepegtessük le jól, és várjunk, míg kissé kihűl.
Egy kis edénybe üssük fel a tojásokat, daráljunk rá kevés borsot és ízesítsük sóval, majd villával jól verjük fel. Forgassuk meg lisztben a megfőzött zellerkockákat, és mártsuk a felvert tojásba. Szedjük át a kukoricapehellyel megtöltött tálba, majd kezünkkel jól nyomkodjuk rá a pelyheket.
Hevítsünk étolajat egy nagy serpenyőben, majd pár perc alatt süssük ropogós pirosra a bepanírozott zellerkockákat. Tálaljuk salátalevelekkel, és kínáljunk mellé fűszeres chutney-t vagy paprikalekvárt.