Sárgarépás pogácsa

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 szál sárgarépa, fél maréknyi mazsola, 25 dkg liszt, 175 ml tej, 5 dkg vaj, 5 dkg cukor, 2 teáskanál sütőpor, csipetnyi só

Elkészítése:
Öntsük a tejet egy kis lábasba, szórjuk bele a megmosott mazsolát, és langyosítsuk fel, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

A meghámozott répákat reszeljük le a vékony sajtreszelőn.

Szórjuk a lisztet egy tálba, tegyük hozzá a sütőport, morzsoljuk rá a szobahőmérsékletű vajat, ízesítsük sóval és tegyük hozzá a cukrot és a reszelt répát is. Kezünkkel morzsoljuk az egészet össze, és utána öntsük hozzá a beáztatott mazsolát a tejjel együtt.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Gyúrjuk az egészet alaposan össze, majd borítsuk lisztezett deszkára, formázzunk belőle egy nagy cipót, tegyük egy tányérra, és legalább egy órán keresztül pihentessük a hűtőszekrényben.

Gyúrjuk át ismét a tésztát, majd nyújtsuk ki körülbelül két centi vastagságúra. Szaggassuk ki pogácsaszaggatóval, tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre egymás mellé. Tegyük előmelegített sütőbe, 160 fokon 20-25 perc alatt süssük pirosra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!