Hozzávalók:
1 marék napraforgómag, 3 evőkanál szezámmag, 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, fél kávéskanál őrölt fahéj, fél kávéskanál őrölt kardamommag, fél kávéskanál őrölt gyömbér, 1 pohár natúr joghurt, 10 dkg barnacukor, 3 evőkanál finomított olívaolaj, 1 db tojás, 3 szál sárgarépa, 6-8 szem aszalt sárgabarack, só
Elkészítése:
Szórjuk egy száraz, tiszta serpenyőbe a szezám- és napraforgó magot, majd közepes lángon állandóan kevergetve pirítsuk meg.
Egy keverőtálba keverjük össze a lisztet, a sütőport, szódabikarbónát, csipet sót és az őrölt fűszereket.
Üssük egy másik keverőtálba a tojást, reszeljük rá a vékonyabb reszelővel a sárgarépát, tegyük hozzá a joghurtot, az olívaolajat és a barnacukrot.
Fakanállal alaposan keverjük össze, majd kis adagokban tegyük hozzá a lisztes keveréket. Dolgozzuk bele a megpirított magokat és a kis darabokra felvágott aszalt sárgabarackot is.
Béleljünk ki papírral 12 db muffin sütőformát, majd töltsük meg a háromnegyedig a kész tésztával. Tegyük előmelegített sütőbe, és 150-160 fokon süssük körülbelül 20-25 percen keresztül.