Édeskömény-krémleves

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
15 dkg póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 db burgonya, 2 fej édesköménygumó, 1 dl zsírszegény főzőtejszín, só, darált bors, 1 db zöldségleves kocka

Elkészítese:
Csorgassuk az olívaolajat egy fazékba, hevítsük fel, majd tegyük bele az apró darabokra felvágott pórét és az összezúzott fokhagymát.

Pároljuk pár percig, utána adjuk hozzá a kis darabokra összevágott édeskömény-gumót és a burgonyát. (Célszerűbb, ha az édesköményt megmosás előtt aprítjuk fel, majd többször hideg vízben átöblítjük.)

Ízesítsük sóval, leveskockával, fűszerezzük kevés darált borssal. Kis lángon pároljuk pár percig, majd öntsük fel kicsivel több, mint egy liter vízzel.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Főzzük negyed órán keresztül, majd tegyük krémesebbé a főzőtejszínnel. Forraljuk jól össze, utána merülő mixerrel pürésítsük.

Tálaljuk leveses tálkákba, tetejét az édesköménygumó összevágott levelével szórjuk meg.

Hidegben melegen, melegben hidegen fogyasszuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!