Hozzávalók:
6-8 szem érett paradicsom, 1 db kígyóuborka, 1-1 db színes kaliforniai paprika, 1 fej lilahagyma, 1 marék olajbogyó, 30 dkg feta sajt, fél citrom leve, 1 teáskanál oregánó, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, darált bors
Elkészítése:
Mossuk meg alaposan a zöldségeket, a paprikákat vágjuk négyfelé és a magházát az erekkel együtt vágjuk ki. Aprítsuk falatnyi darabokra a kígyóuborkát, a színes paprikákat és a paradicsomot. Tegyük egy nagy salátástálba, tegyük hozzá a felkarikázott lilahagymát, az olajbogyót, csorgassuk meg citromlével, olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot és fűszerezzük oregánó levéllel.
Vágjuk össze egy centis kockákra a feta sajtot, majd szórjuk a salátára, és óvatosan keverjük össze. Tegyük legalább fél órára a hűtőszekrénybe, hogy az ízek jól átjárják a zöldségeket.
Izgalmasabb a saláta íze, ha friss bazsalikom és oregánó leveleket keverünk bele.