Sonkába göngyölt füge

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
10 dkg márványsajt, 4 nagyobb szem füge, 8 szelet pármai sonka, 10 dkg ruccola, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, darált bors

Elkészítése:
Mossuk meg alaposan a ruccolaleveleket jéghideg vízben, majd tegyük egy szűrőedénybe és csepegtessük le jól. Tegyük egy műanyag dobozba, és legalább fél órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy friss és ropogós legyen.

Tálalás előtt tegyük egy salátástálba, csorgassuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, daráljunk rá borsot, és óvatosan keverjük össze.

Vágjuk be a tetejénél a fügét, majd a közepébe tegyünk pár darab apróra tört sajtot.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tálaláskor tegyünk egy nagy maréknyi beízesített salátát nagytányér közepére, tetejére illesszük a fügét, majd az egészet tekerjük körbe pármai sonkával. Tetejére darálhatunk még borsot, és csorgathatunk rá olívaolajat.

Kínáljunk hozzá friss focaccia kenyeret.

Az előételt elkészíthetjük melegen is: tegyük a betekert fügét sütőlemezre, majd forró sütőben 160 fokon süssük 10 percig. Forrón tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!