Szójababos borjúragu

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
60 dkg borjúlapocka, 20 dkg mélyhűtött szójabab, 3 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 10 dkg spenótlevél, 1 db zöldségleves kocka, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 csokor petrezselyem zöld, só, darált bors

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy lábasban, tegyük bele az apróra összevágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Pár perc párolás után, mikor a hagyma szép üvegesre pirult, adjuk hozzá az kis kockákra összevágott borjúhúst.

Daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval és a leveskockával. Közepes lángon időnként megkevergetve pároljuk addig, míg a saját párolólevét el nem fövi, és a húskockák szélei pirulni nem kezdenek.

Öntsünk alá pár deci vizet, majd fedjük le fedővel, és kis lángon pároljuk körülbelül fél órán keresztül. Ha a húsdarabok félig megpuhultak, öntsük hozzá a mélyhűtött szójababot, fedjük le újra, és addig pároljuk míg a hús és a bab puha nem lesz.

Forrás: [origo]


Keverjük össze pár evőkanál hideg vízzel a keményítőt, majd sűrítsük be vele az elkészült borjúragut.

Öntsük hozzá a tejszínt, tegyük bele az alaposan megmosott és egy centis csíkokra felmetélt friss spenótlevelet, és az összevágott petrezselyem zöldet.

Forraljuk jó alaposan össze, majd tálaljuk kis tálkákba, köretnek mellé párolt hosszúszemű rizst készítsünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!