Borjúpaprikás

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
40 dkg borjú lapocka, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, darált bors, só, 1 evőkanál fűszerpaprika, 1 db tölteni való paprika, 1 szem paradicsom

Elkészítése:
Forrósítsuk fel egy lábasban az olívaolajat, majd tegyük bele az apróra felvágott vöröshagymát és fokhagymát. közepes lángon pároljuk addig, míg a hagyma meg nem puhul. Tegyük rá a falatnyi kockákra felvágott borjúlapockát, daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval, majd addig pároljuk párszor fakanállal megkevergetve, míg a saját párolólevét el nem fövi, és a húskockák szélei pirulni nem kezdenek.

Ekkor szórjuk rá a fűszerpaprikát, keverjük jól össze, hogy a zsiradékban a pirospaprika feloldódjon, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje a húskockákat. Tegyük hozzá a kis kockákra feldarabolt nyers paprikát, és a paradicsomot. Fedjük le fedővel, és addig pároljuk, míg a hús puha nem lesz.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha szükséges az elpárolgott levet pótoljuk kevéske vízzel.

Egy kis tálkába kanalazzuk a lisztet, öntsünk rá egy decinyi vizet, majd keverjük csomómentesre. Habarjuk be vele a borjút főzelék sűrűségűre, majd öntsük hozzá a tejfölt. Keverjük jól össze, és forraljunk meg egyet rajta.
Köretnek mellé teljes kiőrlésű liszttel készített galuskát tálaljunk hozzá.

A borjúpaprikást pikánsabbá tehetjük friss fűszernövényekkel, nagyon finom ízt kölcsönöz neki a tárkony és a kapor.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!