Andrea, a karakán

Vágólapra másolva!
Az Andrea nevet viselő hölgyek többsége egyáltalán nem mondható elveszett embernek. Valójában igen talpraesettek, kreatívak, magabiztosak, és teljes mértékben tisztában vannak egy bizonyos társaságban, vagy éppen az életben betöltött szerepükkel.
Vágólapra másolva!

Az Andrea női név az Andreas (magyarul: András) férfinévnek több nyelvben használatos női párja. Az olaszban férfinév. Jelentése: férfias. Az Andreas bibliai eredetű név, András Jézus első tanítványa, Péter testvére volt.

Az Andrea nevű hölgyek, ha egy társaságba bekerülnek, azonnal rájuk terelődik a figyelem, vagy azért, mert igen attraktívak, vagy azért, mert hozzák a szokásos nyíltságukat, és ezzel jó kedvet teremtenek, mi több, felpezsdítik a hangulatot.

Kifinomult ízlésük van a minőség, a szépség és a harmónia iránt. Fontos számukra, hogy arra, amit viselnek, vagy hivatásként végeznek, esetleg ahogy élnek - akár az egzisztenciájukat tekintve - büszkék lehessenek.

Természetesen ez igaz a párjukra is. Szeretnek olyan férfit választani, akikre büszkék lehetnek. Persze ez a büszkeség nagyon sokszor a külvilágnak szóló "színjáték", mert belül igen gyakran bizonytalanok. Mivel folyton azt figyelik, hogyan reagál a külvilág a rezdüléseikre, és ezért magabiztossággal próbálják palástolni bizonytalanságukat.

Természetesen ennek az ellenkezője is igaz, de akkor túlzott magabiztosság, sőt, gyakran a lekezelő magatartás is megjelenhet, aminek következtében a megközelíthetetlen nő benyomását keltik.

Nem is csoda, hogy leggyakrabban azokat a férfiakat vonzzák, akik szeretik az olyan nők társaságát, akik határozottan tudják irányítani életüket, tudják, hogy mire vágynak, és azt hogyan szeretnék megvalósítani, és persze ezért képesek tenni is.

Általában szenvedélyesek, gyakran igen szélsőségesek mind érzelmeikben, mind tetteikben. Előfordulhat, hogy hirtelen haragúak, hirtelen hoznak döntéseket, de még az is előfordulhat, hogy a vita hevében elég erőteljesen megemelik a hangjukat, mert szerintük annak van igaza, aki hangosabban kiabál. Természetesen ilyenkor nem válogatnak sem a stílus, sem a mondandó tekintetében, ami a szívükön az a szájukon-típusú amazonok az Andreák.

Az érzelmekben, a szerelemben általában a szenvedélyesség és szélsőségesség jellemző rájuk, a szeretettől a gyűlöletig képesek minden szintet bejárni akár egy kapcsolaton belül. Talán éppen ezért, a karakán természetük miatt egyik legnehezebb és legkardinálisabb kérdés az életükben a párkapcsolat. Szeretnének erős férfit választani, de a félelem ott van bennünk, hogy lehet, hogy akkor háttérbe szorul az egyéniségük. A gyenge férfiakat viszont csak kihasználni tudják, mert hosszú távon elképzelhetetlennek tartják egy olyan emberrel a kapcsolatot, aki nem képes tartani velük a versenyt.

A versenyszellem a vérükben van, amelyet adott időben és adott helyen jól tudnak kamatoztatni. A túlélő képességeiknek köszönhetően képesek az életükben bármikor bekövetkező radikális változások alkalmával az újrakezdéshez. Természetesen a lendületüket és az energiájukat leginkább egy közösség élén tudják kamatoztatni.

Pogonyi Edina

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről