A szerencsések négy alaptulajdonsága

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Richard Wiseman pszichológus 10 éve kutatja a szerencsefaktort és próbálja megtalálni a szerencse mögött rejtőző pszichológiai jelenséget. Wiseman, aki a Hertfordshire Egyetemen vezet egy kutatást, 400 nagyon szerencsés és magát szerencsétlennek tartó embert vizsgált. Arra a következtetésre jutott, hogy a szerencsés életűek négy alapelvet követnek.

Első alapelvük, hogy mindig a legtöbb lehetőséget tartják fönn. Tehetségesek abban, hogy lehetőségeket hozzanak létre, megfigyeljék és megragadják azokat kapcsolataik, nyugodt életstílusuk és nyitottságuk révén.
Másodszor: a szerencsés emberek tudatosan cselekszenek megérzéseiket követve. Tudatosan fejlesztik megérzőképességüket is azzal, hogy minden zavaró gondolattól meg tudják tisztítani agyukat, például meditációval.

Optimistaklub.huhttp://www.optimistaklub.hu/Lépj be Te is, és megtalálod a szerencsédet.

Harmadszor: a szerencsés emberek úgy élnek, hogy szerencsét várnak az élettől, jövőképük pedig pozitív. Ezek az elvárások önbeteljesítő jóslatként működnek.
A negyedik alapvető tulajdonság az, hogy a szerencsés emberek képesek a balsorsot jó szerencsévé alakítani. Megvannak a különböző, pszichológiai technikáik arra, hogyan küzdjenek meg a balsorssal, sőt, hogyan fordítsanak javukra egy-egy szerencsétlen eseményt.

A szerencse-sütemény története/noilapozo/receptek/20011122aszerencse.html
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!