A férfiak rejtélyes szokásairól

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az alábbiakban szakemberek magyarázzák azokat a dolgokat, amiktől a falra mászol.

A férfiak miért...

váltogatnak állandóan tv-csatornát?

Forrás: ORIGO
Másképp működnek, mint a nők


ülnek mindig szétterpesztett lábakkal?

Amikor kiszúrnak egy srácot, aki szétvetett lábakkal ül, sokan azon kezdenek el morfondírozni, vajon miért jó neki, hogy mindenki betekintést nyerhet - oda.

- A hőmérséklet miatt alakult így ki - állítja Adam Carolla orvos. - A herezacskó - ahol a sperma termelődik - a testen kívül helyezkedik el, és hűvösen kell tartani, hogy a spermiumok ne károsodjanak. Egy másik elmélet szerint: - A nőket arra tanították, hogy összezárva tartsák a lábukat, mert így nem kezdeményeznek szexet - mondja Helen Fisher, több szexuális kommunikációval foglalkozó könyv szerzője. - Ezzel ellentétben a férfi testbeszéde azt mondja: Gyere és vedd el!

nem kérnek tanácsot, segítséget a hálószobában?

Gyakran előfordul, hogy a férfi kétségbeesetten küszködik, hogy bejuttassa hajóját a kikötődbe, de gyakran előfordul, hogy képtelen összehozni a kapcsolatot. Sokan azonban a fájdalmas kudarc ellenére sem kérik a partner segítségét. Miért? - A kommunikáció az ösztrogén nevű hormonhoz kötődik - magyarázza Fisher. - Mivel a férfiak jóval kevesebb ösztrogénnel rendelkeznek, kevésbé kommunikatívak, inkább akcióorientáltak.
Ez azt jelenti, a nőtől függ, hogy nyújt-e szó szerint - segítő kezet, ha a kedves szerv behelyezésére kerül a sor.

A féfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttekhttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=8666&tag=1John Gray híres könyve segít eligazodni a férfiak gondolkodában.Marsvenus.comhttp://www.marsvenus.com/John Gray pszichológus honlapján sokat megtudhatsz a nemek különbözőségeiről.Tökéletelen pasasokhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=46936

hagyják felhajtva a WC-ülőkét?

Egy nő sem szereti, ha hajnali háromkor szinte derékig belecsúszik a WC-be. Miért nem hajtja le az ülőkét a férfi, amikor már ezerszer megkérted rá? - Azzal, hogy a férfiak felhajtva hagyják az ülőkét, hatalmi játékot játszanak - állítja Marion F. Solomon, a Támaszkodj rám: a pozitív függőség hatalma az intim kapcsolatban című könyv szerzője. - Így fejezik ki a kételkedésüket: miért fontosabb az, amit ő akar, annál, amit én akarok? - teszi hozzá a szerző.

cserélnek ritkábban lepedőt?

Nem valamelyik férfigén felelős azért, mert a férfiak koszos lepedőben alszanak, hanem a biológia. - A férfiak gyengébb szaglással rendelkeznek, és a bőrük sem annyira érzékeny, mint a nőké - mondja Fisher. - Így a férfiak valószínűleg nem fedezik fel olyan hamar (hacsak nem szúr szemet egy-egy folt), hogy koszos lepedőben horkolnak. Kevésbé pszichológiai magyarázatként ezt teszi hozzá: - A férfiak nem annyira természetes fészeképítők. Más szóval inkább bekapnak egy szendót, mint hogy kimossák a lepedőt néhanapján.

követik mániákusan az előttük lévő autót?

- Általánosságban a férfiaknak jobb a térérzékük, és jobban meg tudják ítélni a távolságot, mint a nők - mondja Fisher. - Ezért jobbak geometriából és ezért rakják össze könnyebben a 3D-s kirakójátékot is. Fogadd el ezért, ha vészesen manőverezik az autópályán - felelesgeses nyomnod az anyósülés előtt a féket! -, jobban a kezében tartja a dolgokat, mint ahogy te gondolod.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!