Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A felmérésből, melyet a Quickbrew készített, kiderül, hogy a megkérdezettek 14 százaléka naponta több mint két órát tölt pletykálkodással. A pletyka legkedveltebb témája a munka (20%), ezt szorosan követik a közügyek (18%), aztán a szerelmi bonyodalmak (17%). Az érdeklődés homlokterében más emberek ügyei állnak (18%), és csak a britek 3 százaléka szokott az időjárásról társalogni.
A megkérdezettek 48 százaléka a személyes beszélgetést kedveli, csak 36 százaléka szeret telefonon pletykálkodni. E-mailben csak 7 százalék, sms-ben csak 6 százalék szeret pletykálni. A kézzel írott levelet csak a megkérdezettek 1 százaléka tartja megfelelő hordozónak a pletykák számára.
Az 1004 brit felnőttet megkérdező felmérés kiderítette azt a nemek közti különbséget is, hogy a szerelmi ügyek a nők egynegyed részét nagyon izgatják, a férfiaknak azonban csak 10 százaléka szokott egyáltalán beszélni róla. Területi eltérések is kiderültek. Míg délkeleten csak az emberek 5 százaléka szeret pletykálkodni, és Walesben az emberek 45 százaléka napi 15-30 percet tölt fecsegéssel, addig északkeleten az emberek 20 százaléka több mint napi két órát pletykálkodik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!