Ne kerüld ki a boldogságot!

Vágólapra másolva!
Mikor lesz már nekem is harmonikus párkapcsolatom? Mit tegyek, hogy ne kelljen állandóan bántanunk egymást? Ezeket a kérdéseket biztos te is gyakran felteszed magadnak. Az igazság az, hogy egy kis ráfordított energiával és odafigyeléssel sokkal könnyebbé tehetjük az együttélést. Íme néhány tanács, melyet a hosszú és kiegyensúlyozott párkapcsolat érdekében érdemes fontolóra venni.
Vágólapra másolva!

Ne félj a konfliktusoktól!

Mint azzal már mindenki tisztában van, nincsen konfliktusmentes párkapcsolat. Egy házasságot soha nem az tesz boldoggá, ha soha nincs veszekedés, hanem az, hogy a pár tagjai a konfliktusokat pozitívan oldják meg. Ennek pedig csupán egy titka van: hasonló konfliktusmegoldási módszert kell kialakítani.

Tehát, ha a férjed vagy barátod hirtelen haragú és kiabálós típus, akkor érdemes ugyanezzel a módszerrel neked is kikiabálnod magadból a sérelmeket, hogy aztán gyorsan el is felejtsétek. Ha pedig a párod soha nem emeli fel a hangját, akkor próbáld te is fegyelmezetten, logikus érvekkel meggyőzni őt az igazadról.

Két súlyos hibát lehet elkövetni ezen a téren: az egyik az elhallgatás, a másik a megsértődés. A ki nem mondott sérelmek nagyon rossz hatással vannak a kapcsolatra: felgyülemlik bennünk a másik iránt érzett harag, és emiatt elhidegülhetünk a párunktól.

Hagyj teret neki!

Fontos, hogy külön is eljárjatok szórakozni, ne lógj folyton rajta, és ne várd, hogy mindig szórakoztasson. Ha valamilyen férfias programot szervez, barátaival megy valahova, zsörtölődés nélkül engedd el, inkább te is keress magadnak valamilyen önálló elfoglaltságot, például hívd össze a barátnőidet, és üljetek be egy kávézóba - biztos lesz mit megbeszélni. Sőt, ha mindennapra kitalálsz valami külön programot, akkor a hét végére már mind a ketten őrülten várjátok majd, hogy szigorúan kettesben elmehessetek vacsorázni, moziba, szórakozni, és még lesz is miről beszélgetni, hiszen egy teljes hét élményeit kell elmesélni a másiknak.

Hagyd abba a zsörtölődést!

Mindannyian beismerhetjük, erre valójában nem nagyon van szükség. Persze egy nehéz nap után valahol le kell vezetni a feszültségeket, de hidd el, jobb, ha ezt nem a másikon teszed. A szokásos "elfelejtettem, mert" vagy "nem volt időm, mert" magyarázkodást kivédheted azzal, hogy emlékeztető leveleket hagysz neki. Szép szóval, kedvességgel, egy kis hízelgéssel sokkal több mindent elérhetsz, mint a mindennapos "hányszor megmondtam már, hogy" fülrágással. Ezeket úgyis elengedi a füle mellett - jó esetben. Rosszabb esetben meg is sértődik, és bevonul a csigaházába duzzogni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!