A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A testkép-zavar gyermekkorból eredhet

Vágólapra másolva!
A társadalom által elfogadott szépségideál arra sarkallja az amúgy normális súlyú nőket, hogy saját testükkel soha ne elégedjenek meg, és mindig karcsúbbak akarjanak lenni.
Vágólapra másolva!

A nők önmagukról alkotott testképét vizsgáló kutatás során 2433 olyan 27 és 38 év közötti nőt kérdeztek meg, akinek testtömegindexe még a normális tartományba esett, de már az alacsonyhoz közelített. Arra kérték őket, hogy sorolják fel, milyen negatív gyermekkori élményeik voltak. A megkérdezettek 10 százaléka elégedetlen volt saját testével, és túlsúlyosnak képzelte magát. Többnyire azok számoltak be komolyabb gyermekkori vagy kamaszkori problémáról, például egyik szülőjük betegségéről vagy a továbbtanulási terveik meghiúsulásáról, akiknek testkép-zavaruk volt. Azok, akik 15 éves kor alatt kezdték nemi életüket vagy az alkoholfogyasztást, szintén hasonló eredményt mutattak. A felnőtt korban szerzett traumatikus élményekhez nem kapcsolódott testkép-zavar.

A kutatók szerint a munkájuktól túlterhelt nőknél is nagyobb arányban fordult elő a testképzavar, lévén kevesebb idejük testmozgásra. Az életkorral és a megszült gyermekek számával együtt nőtt a nők elfogadókészsége saját testükkel szemben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!