A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Génjeink is felelősek a hűtlenségért

Vágólapra másolva!
Vannak emberek, akik valószínűleg genetikai programozottságuk miatt hajlamosak a hűtlenségre - állítja egy tudós. Tim Spector professzor, a londoni St. Thomas kórház munkatársa szerint az ikerpárokon végzett megfigyelései azt mutatják, hogy genetikai komponensre kell számítani a hűtlenség figyelembevételekor.
Vágólapra másolva!

A tudós megfigyelései szerint, ha egy női ikerpár egyik tagja meglehetősen sokat lép félre, akkor annak esélye, hogy az ikertestvére is hűtlenkedő lesz, 55%-nyi. Egypetéjű ikerpárnál pedig annak valószínűsége, hogy mindkettejük hűséges vagy hűtlenkedő, sokkal nagyobb lesz, hiszen ők ugyanazzal a génállománnyal rendelkeznek. Spector professzor szerint átlagban a nők 23 százaléka hűtlen partnereihez.

Tim Spector azonban hangsúlyozta azt is, hogy csupán csak a gének nem predeterminálják a nőket arra, hogy hűtlenkedők legyenek, hanem jelentős mértékben számítanak a szociális körülmények is. Az is kiderült, hogy a hűtlenségre való hajlam nem egyetlen génnek köszönhető, hanem több gén "együttműködése" szükséges ahhoz, hogy az illető félrelépjen - nyilatkozta Spector professzor a BBC online-nak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!