Hozzávalók: 175 ml margarin, 250 ml barnacukor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 500 ml liszt, 1 teáskanál sütőpor, 0,5 teáskanál szódabikarbóna, 250 ml pirított szezámmag
Egy edényben a margarint addig keverjük, míg könnyű habos nem lesz. Adjuk hozzá a barnacukrot, és még keverjük pár percig. Üssük bele a tojást, majd utána adjuk hozzá a vaníliás cukor, liszt és sütőpor-szódabikarbóna keverékét. Végezetül a szárazon megpirított szezámmagot is szórjuk bele, és dolgozzuk jól össze.
Egy sütőlapra tegyünk sütőpapírt, majd evőkanállal 3-3 centiméter távolságra diónyi halmokat halmozzunk. Forró, 150 fokos sütőben süssük 15-20 percig.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, jól zárható dobozban vagy befőttesüvegben sokáig eltarthatjuk.