Csökkent a müncheni nuditurizmus

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
A müncheni Englisch Garten

Illetékesek szerint a társadalmi prüdéria újbóli megerősödése rombolhatja a park nemzetközi megítélését, és csökkentheti Bajorország fővárosának turistaforgalmát.
"Elvesztettük a nudizmust kedvelő turisták jó részét, akik a parkot különleges hellyé varázsolták" - panaszkodott Thomas Koester parkigazgató. "Komoly problémává vált, hogy nincsenek többé csinos fiatal lányok és fiúk, akik idevonzották a csupán bámészkodni akaró turistákat is."

A müncheni English Garden a webenhttp://www.bavaria.com/travel/englischergarten_us.htmlElső naturista élményemhttp://naturizmus.freeweb.hu/kezdet.htmEzen az oldalon azt vitatjuk meg, hogy kell-e valami különleges adottság ahhoz, hogy az ember kilépjen a külvilágba önmagát vállalva.Törvényt sért, aki meztelenül jár az utcán?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=32650

A nudista napfürdőzés régóta népszerű Németország szerte, ahol a huszadik század elején megalakult a Szabad Testkultúra-mozgalom, amely a nudizmusból a naturista szemléletmódot hangsúlyozta. A mozgalom központja München volt, ahol az 1970-es, 80-as években naponta 14 000 nudista turista látogatta meg a központi parkot, ahol szabadon hódolhattak a nudizmus örömeinek. Ezzel ellentétben napjainkban 1%-ra csökkent a "nudituristák" száma. A park fénykorában családok, fiatal párok sétálgattak a parkban, sörözgettek a sörkertekben, ami további, kíváncsiskodó turistákat vonzott a városba. Egy egész sor müncheni szálloda hirdeti magát a nudistatelepre néző szobáikkal. Legtöbben olyan országokból látogattak el Münchenbe, ahol a nyilvános nudizmus nem létezik vagy tiltott, így Japánból, Nagy-Britanniából, Olaszországból, Franciaországból, Spanyolországból, sőt Amerikából is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről