Rendkívül aljas trükkel loptak el 200 ezer forintot egy segíteni akaró autóstól az M1-esen

Vágólapra másolva!
Elterelték egy kisbusz vezetőjének figyelmét, majd ellopták a pénzét az M1-es egyik pihenőjében.
Vágólapra másolva!

Július 4-én éjfél után egy kisbusz állt meg az M1-es autópálya egyik pihenőjében. A sofőr éppen a járműben tartózkodott, amikor leszólította őt egy férfi. Az ismeretlen azt próbálta elmagyarázni, hogy meghibásodott a kocsija, és közben mutatta, hogy menjen vele.

A trükk bevált, ugyanis az idegen férfi társának így volt ideje átkutatni az őrizetlenül hagyott kisbuszt. Talált is egy kistáskát, amelyben 200 ezer forint volt. A kisbusz vezetőjének gyanús lett, hogy aki leszólította, folyamatosan a járműnél akarta marasztalni. Végül visszament a kisbuszhoz, és meglátott egy másik férfit elrohanni, aki azonnal beült a „lerobbant” autóba, és nagy sebességgel elhagyták a parkolót.

A pórul járt férfi próbálta utolérni a tolvajokat, de lemaradt, ezután értesítette a rendőröket. Személyleírást adott róluk, illetve a nyomozók kamerafelvételeket is elemeztek. Július 14-én este a rendőrök megtalálták a bűncselekményhez használt autót az M1-es 135-ös kilométerszelvényében. Ott fogták el a két román férfit is, akik a tíz nappal korábbi bűncselekményt elkövethették. Lefoglalták az autót, a 19 és a 24 éves férfit pedig őrizetbe vették.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről